Top 5 luchtzuiverende planten

Met deze vijf kamerplanten verbeter je de luchtkwaliteit in huis. Wie wil dat nou niet? Hoe meer planten, hoe beter. Maar hoe werkt het nou? Luchtzuiverende planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze stoffen worden opgeslagen en afgebroken. Luchtzuiverende kamerplanten zetten overdag CO2 om in zuurstof en ze brengen waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert.

1. Monstera deliciosa
De Monstera is niet voor niets een bron van inspiratie in de mode- en kunstwereld. De monstera is één van de meest populaire kamerplanten van dit moment, een statement in jouw interieur. 

Deze Monstera Deliciosa is een prachtige tropische klimplant die uitgroeit tot een mooie volle struik in jouw ‘urban jungle’. De naam ‘gatenplant’ dankt de plant aan de speciale vorm van de bladeren, vol met gaten. De Monstera is een sterk luchtzuiverende plant.

2. Ficus robusta (Rubberplant)
De Ficus Cloe van MagniFicus is een mooie volle ficus. Deze ficus wordt ook wel rubberboom genoemd. Deze plant heeft mooie, stevige ronde bladeren. Er loopt een licht roze nerf door het blad. De plant staat graag op een lichte plaats en wordt niet graag verplaatst. De ficus is luchtzuiverend en draagt bij aan een goede luchtvochtigheid.


3. Dracaena marginata
Mooie hoge plant met drie stammen. Erg makkelijk in onderhoud en luchtzuiverend. Geef snel een tropisch tintje aan je interieur met deze luchtzuiverende en makkelijk te verzorgen Dracaena. De Dracaena marginata heeft mooie donkere bladeren met een subtiele rode rand.

4. Krulvaren
Als kamerplant is de Nephrolepis de meest bekende, het is een sterke plant met veel verschijningsvormen.

"De krulvaren (Nephrolepis) is inheems in de tropen en subtropen. Als kamerplant is de Nephrolepis de meest bekende, het is een sterke plant met veel verschijningsvormen. De krulvaren behoort tot de eikvarenfamilie. De Nephrolepis exaltata heeft een luchtzuiverende werking, zo haal je met deze mooie krulvaren ook nog eens goede lucht in huis.

5. Lepelplant
Grote luchtzuiverende kamerplant met mooie witte bloemen. De Spathiphyllum is al sinds de 19e eeuw onafgebroken een populaire plant in Europa. Door de opvallende vorm van de grote witte bloemen wordt Spathiphyllum ook wel lepelplant genoemd. Als je de plant goed verzorgt, zal de plant continu nieuwe bloemen maken en kun je heel lang genieten van deze blikvanger.


 Bekijk alle luchtzuiverende planten

 

 

Featured products

Anthurium jenmanii ‘Green Passion’
Anthurium jenmanii ‘Green Passion’
Sale price€ 59,95
Specificaties
90 CM
27 CM
Ananas ChampacaAnanas Champaca
Ananas Champaca
Sale price€ 29,95
Specificaties
55 CM
14 CM