3 tips voor planten op je balkon

Op zoek naar planten voor op je balkon? Maak je balkon gezellig met deze handige tips. Veel tuinplanten kunnen namelijk zo in een pot, bak of hanging basket en zelfs een moestuin is mogelijk op je balkon!

Tip 1
Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over de volgende punten. Ligt je balkon op het oosten, zuiden, westen of noorden? Met andere woorden, hoeveel zon krijg je op je balkon? En staat er veel wind? De antwoorden van deze vragen hebben namelijk best veel impact op je keuze van planten.

Tip 2
Heb je een klein balkon? Maak dan gebruik van hanging baskets, die nemen weinig ruimte in beslag. Of een bak aan de buitenkant past makkelijk. Of zet een leuk trapje neer en gebruik elke tree voor een leuke plant. Genoeg opties om je balkon gezellig te maken. 

Tip 3
Een eigen moestuin op het balkon? Zolang de planten niet te groot worden, kan dat prima. Denk aan kruiden in bakken of voor alle gezonde snoeperds onder ons, een Morus matsunaga. Deze plant is de eerste moerbei die klein en compact groeit en toch veel heerlijke vruchtjes geeft. Dat wordt smullen op je eigen balkon. 

 

Bekijk alle balkonplanten

Featured products

Anthurium jenmanii ‘Green Passion’
Anthurium jenmanii ‘Green Passion’
Sale price€ 59,95
Specificaties
90 CM
27 CM
Ananas ChampacaAnanas Champaca
Ananas Champaca
Sale price€ 29,95
Specificaties
55 CM
14 CM